Μηλόπιτα
Υλικά:
- 4 αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα
- ξύσμα από λεμόνι
- 1/4 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 3 μήλα
- 1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
- 2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 φλυτζάνι καρύδια
- 1/2 βιτάμ
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C
- Βάζετε σε ένα ταψάκι το βούτυρο και το λιώνετε στο φούρνο για 2-3 λεπτά
- Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε ροδέλλες αφαιρώντας τα κουκούτσια
- Τα στρώνετε στο ταψί καλύπτοντας όλο το ταψί με μήλο
- Πασπαλίζετε με την ζάχαρη, την κανέλλα και τα καρύδια
- Βάζετε το ταψάκι πάλι στο φούρνο για 10 λεπτά
- Κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ
- Βάζετε σε ένα μπωλ το βούτυρο με την ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να ασπρίσουν
- Προσθέτετε τους κρόκους από τα αυγά
- Χτυπάτε τ’ ασπράδια σε μαρέγκα
- Ρίχνετε τη μαρέγκα στο μπωλ με την ζάχαρη και ανακατεύετε
- Προσθέτετε το αλεύρι
- Χτυπάτε μέχρι να γίνει μία λεία ζύμη
- Ρίχνετε τη ζύμη πάνω από τα μήλα ομοιόμορφα
- Ψήνετε για 1 ώρα περίπου
- Όταν είναι έτοιμη την βγάζετε από το ταψί για να έρθουν τα μήλα από πάνω