Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα
Υλικά
- 100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ ζάχαρη
- 1 αυγό
- 280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 βανίλια
- ½ κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι μπέικιν
Για το γλάσο
- 400 γρ ζάχαρη άχνη
- 3-4 κουταλιές νερό
- Χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν.
- Ανακατεύουμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα
- Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού περίπου.
- Κόβουμε τη ζύμη με φορμίτσες σε διάφορα σχέδια και μεταφέρουμε τα μπισκοτάκια με προσοχή στο ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Για το γλάσο
- Ανακατεύουμε την ζάχαρη άχνη με το νερό.
- Μοιράζουμε το γλάσο σε 2-3 διαφορετικά μπολ, ανάλογα με το πόσα χρώματα θέλουμε για τη διακόσμηση.
- Ρίχνουμε 2-3 σταγόνες από κάθε χρώμα στα διαφορετικά μπολ και ανακατεύουμε.
- Καλύπτουμε τα μπισκοτάκια με το γλάσο και διακοσμούμε με γλάσο διαφορετικού χρώματος
- Τα αφήνουμε να στεγνώσουν