
Νηστίσιμος Χαλβάς

Υλικά
- 240 ml ελαιόλαδο
- 480 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
- 720 γρ. ζάχαρη
- 920 γρ. νερό
- 1 φλούδα λεμονιού
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
- 1 κ. σ. κανέλα
- 1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη (αυτό είναι το λεγόμενο σιρόπι).
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβούρδιζουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει.
- Προσθέτουμε την κανέλα σε σκόνη και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Με μια κουτάλα,και με προσοχή, ρίχνουμε λίγο-λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι. Βάζουμε ξανά το χαλβά στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
- Αδειάζουμε τον χαλβά σε μια φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει.